Op 27 maart is de Polyvalente Werkplaats te Melle officieel geopend in samenwerking met NMBS. Het ontwerp van deze Polyvalente Werkplaats is gestart in 2009, de werken duurden van 2014 tot 2018.

De site bevindt zich op een spoorwegterrein van 30 ha, gelegen langs de spoorlijn L50 (Brussel-Aalst-Gent-Sint Pieter) tussen de stations Melle en Merelbeke. Wat de Werkplaats “Polyvalent” maakt, is dat er zowel tractie- als gesleept treinmaterieel wordt onderhouden. Dit project bestaat voornamelijk uit de bouw van twee onderhoudshallen met bijbehorende sporenbundels: een TractieWerkplaats (voor onderhoud elektrisch materieel) en een Werkplaats Gesleept Materieel (voor onderhoud van goederenvervoer). Beide hallen hebben samen een grondoppervlakte van bijna 40.000 m². De hallen zijn uitgerust met de nieuwste technieken.

De sporenbundels van beide werkhallen omvatten 17 km sporen, met 4 poetsplatforms en een tankinstallatie. De bewegingen van het materieel worden beheerd door een industriële seinpost. De industriële seininrichting maakte deel uit van een ander programma van TUC RAIL, dat ook de seininrichting van de werkhallen van Kinkempois en Hasselt bevatte.

De polyvalente werkplaats is niet alleen een van de grootste werkplaatsen van NMBS, maar ook een van de modernste qua technieken.