Op woensdag 20 maart werd de nieuwe voetgangersbrug in Ottignies officieel in dienst gesteld. Bij die gelegenheid heeft de lokale televisiezender tvcom een reportage gedraaid, die je hier kunt bekijken (alleen beschikbaar in het Frans).

De nieuwe voetgangersbrug is 72 meter lang en 2 meter breed en bevindt zich op een hoogte van ongeveer 7 meter boven de sporen. Ze bestaat uit 3 metalen trappen, 3 liften naar de perrons, een helling voor personen met beperkte mobiliteit en een betonnen trap naar de parking des Villas.

Het doel van de voetgangersbrug is om:

  • de druk gebruikte onderdoorgang dubbel zo breed te maken;
  • de oude en bouwvallige voetgangersbrug te vervangen en te zorgen voor een gemakkelijke verbinding naar het westen van het station (parking des Villas, Hospitaal en Atheneum);
  • het station van Ottignies toegankelijk te maken voor personen met beperkte mobiliteit.

Bij het ontwerp van dit duurzame kunstwerk van staal en beton werd niet alleen rekening gehouden met de huidige indeling van de sporen, maar ook met de toekomstige inplanting van de sporen en perrons in het kader van de GEN-werken voor het op 4 sporen brengen van Lijn 161. Midden 2022 worden ook nog twee nieuwe trappen, een nieuwe lift en een helling geplaatst.

De oude betonnen voetgangersbrug richting Namen wordt ontmanteld tijdens een uitzonderlijke onderbreking van het spoorwegverkeer die gepland is in de zomer van 2019.

Deze opdracht van werken omvatte ook diverse aanpassingen ter verbetering van het reizigersonthaal in andere stations op Lijnen 124 en 161.