Expertise & producten inzake spoorweginfrastructuur

Naast zijn multidisciplinaire engineeringactiviteiten biedt TUC RAIL ook bijstand en consultancy op het vlak van infrastructuurbeheer

Ons aanbod

Via zijn dochtermaatschappij TUC RAIL wil de Belgische spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel zijn gespecialiseerde knowhow en ervaring op het vlak van asset management, onderhoud en digitalisering aanbieden aan andere infrastructuurbeheerder en geïnteresseerde partijen.

Deze gespecialiseerde knowhow en ervaring omvatten de opmaak van exploitatie- en onderhoudshandleidingen, de levering van consultancy over predictief onderhoud en digitalisering van het asset management, enz. 

Onze tools

Sommige van deze tools en producten die zijn ontwikkeld voor het beheer van de Belgische spoorweginfrastructuur kunnen ook worden aangepast voor gebruik op andere netten. 

Het gaat om software voor de bewaking en de reporting van incidenten op het spoornet, simulaties van het tractievermogen, licenties voor het gebruik van speciale OCL-technologieën zoals R1TSI, een gecertificeerd migrerend OCL-systeem dat kan werken op 3 kV DC en 25 kV AC, enz.