Onze ICT-diensten

TUC RAIL biedt gespecialiseerde services de ICT-consultancydiensten op maat van spoorwegorganisaties.

Wat is ICT-consultancy?

Deze consultancy omvat een brede waaier van diensten die helpen bij het uitrollen van nieuwe ICT-gebaseerde technologieën en die spoorweginfrastructuurbeheerders bijstaan in hun operationele digitalisering.

Enkele voorbeelden zijn SAP-implementaties voor efficiënt Asset Management, gespecialiseerde studies voor de implementatie van GSM-R en FRMCS, het gebruik van IA-technologieën om veiligheidstools en -processen te verbeteren, enz.

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten?

Datacenter

1800 m² gewijd aan ICT

In 2012 werd in Mechelen een gloednieuw professioneel datacenter in gebruik genomen: 1800 m², inclusief kantoren, en 3 modules van 500 m² (2kW/m²) met een PUE van 1,3, 100 % eigendom van Infrabel, moederbedrijf van TUC RAIL. TUC RAIL is verantwoordelijk voor de commercialisering van een derde van het datacenter om te voldoen aan de grote vraag naar ICT-beschikbaarheid.

Bedrijven in staat stellen een rendabele en toekomstgerichte ICT-omgeving te bouwen

Bent u op zoek naar een primair datacenter of een datacenter voor bedrijfscontinuïteit? Ons datacenter beantwoordt perfect aan de eisen op het vlak van business continuity en disaster recovery. Ontdek onze diensten en oplossingen:

  • Privékooien met optionele racks;
  • Neutrale connectiviteit met grote telecomoperatoren;
  • Hands & Eyes-diensten;
  • End-to-end netwerkintegratie met L2/L3-glasvezelbackbone; eigen glasvezelnetwerk van meer dan 6400 km.

De beste oplossing voor uw ICT-diensten

Ons datacenter is ideaal gelegen tussen Brussel en Antwerpen en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer bereikbaar. Wij bieden een modulaire service, wat verschillende private cage-configuraties en uitbreidingsmogelijkheden toelaat. Onze ultramoderne stroomvoorziening is gebaseerd op een centrale busbar met uitlezing van het energieverbruik.

Met technische specificaties boven de TIER III norm (Uptime Institute), zeer strenge beveiligingsregels gebaseerd op Europese normen (ISO27001), een van de beste PUE-factoren (Power Usage Efficiency) op de markt, een koelcapaciteit van 1 kVA, 1,5 kVA en 2 kVA met uitbreidingsmogelijkheden zonder onderbreking, is ons datacenter de beste opslagoplossing voor uw gegevens.

Milieuvriendelijke technologieën

TUC RAIL steunt de energietransitie en zet zich in voor duurzaamheid in al zijn actiedomeinen. Daarom zijn milieuvriendelijke technologieën zoals cold aisle containment en free air flow cooling in het hele datacenter geïmplementeerd.

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem contact met ons op! Wij helpen u uw behoeften te definiëren en de juiste ICT-oplossing voor uw situatie te vinden.