Wie zijn wij?

TUC RAIL is een Belgisch engineeringbureau dat gespecialiseerd is in spoorweginfrastructuur en -technologie. Al meer dan 30 jaar draagt onze onderneming bij tot duurzame mobiliteit en stelt ze haar expertise ten dienste van spoorwegprojecten, van het ontwerp tot de uitvoering ervan, in België en in het buitenland.

Een bureau dat al meer dan 30 jaar gespecialiseerd is in spoorwegengineering

TUC RAIL werd opgericht in 1992 met het oog op de aanleg van de eerste hogesnelheidslijn in België. Sinds de indienststelling van het HST-net zijn onze knowhow, onze vaardigheden en onze opdrachten voortdurend geëvolueerd en gediversifieerd waardoor we ons konden aanpassen aan de behoeften van onze klanten. Deze groei wordt continu gevoed door talrijke projecten.

Sinds 2017 levert TUC RAIL ook consultancydiensten op het vlak van ICT, engineering en seininrichting.

In België en in het buitenland erkende spoorwegexpertise

Wendbaarheidflexibiliteit en voortdurende verbetering maken deel uit van ons DNA.

Het is onze ambitie om een van de beste ingenieursbureaus voor spoorwegtechnologie te zijn, zowel in België als in het buitenland.

In België werken we vooral voor ons moederbedrijf Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur. We bieden onze expertise ook aan andere nationale en internationale klanten aan en gaan graag nieuwe uitdagingen aan over de hele wereld.

Infrabel deed een beroep op de competenties van TUC RAIL om de concentratie van seinposten in goede banen te leiden, van 368 in 2005 tot een tiental vandaag. Daarna volgden verschillende grote projecten voor de uitbreiding van het spoornet, zoals de Diabolo- en Liefkenshoekverbinding, de Watermaal-Schuman-Josafattunnel en vervolgens de werkzaamheden in het kader van het GEN en de bypass in Mechelen. Ook de Infrabel-gebouwen in Charleroi en Gent en de Infrabel Academy in Brussel sieren het uitgebreide portfolio van TUC RAIL.

Onze waarden

De vier waarden van TUC RAIL tonen ons hoe we met elkaar willen omgaan, met onze collega’s en met onze klanten en partners.

Veiligheid

Proactief, door en voor iedereen, overal en altijd.

 • We geven absolute prioriteit aan de veiligheid van onze medewerkers, onze klanten en het publiek.

 • We zorgen ervoor dat we risico’s voorkomen, ons aan de consignes houden et adequaat reageren in het geval van een incident.

 • We dragen bij aan de veiligheid van het spoorwegsysteem in zijn geheel.

Engagement

Samen onze verantwoordelijkheid nemen en onze beloftes nakomen.

 • We zijn gepassioneerd, gemotiveerd en betrokken bij ons werk.

 • We stellen onszelf ambitieuze doelen en geven onszelf de middelen om ze te bereiken.

 • We nemen onze verantwoordelijkheid en streven naar voortdurende verbetering.

Openheid

Dialoog, participatie, creativiteit, diversiteit.

 • We zijn nieuwsgierig, innovatief en staan open voor opportuniteiten.
 • We stimuleren diversiteit, dialoog en samenwerking binnen onze teams en met onze partners.

Respect

Voor de collega’s, de stakeholders en voor de planeet, met vertrouwen en integriteit.

 • We behandelen iedereen op een respectvolle, rechtvaardige en vriendelijke manier.
 • We respecteren de regels, de normen en de verbintenissen die we aangaan.
 • We waarderen elkaars bijdragen en erkennen collectieve successen.

Innovatie ten dienste van duurzame mobiliteit

TUC RAIL draagt bij tot een duurzamere mobiliteit en gaat de uitdagingen op het vlak van klimaat en energietransitie mee aan. 

Wij helpen Infrabel om projecten met maatschappelijke uitdagingen op te starten en om het bestaande, over het hele grondgebied aangelegde elektriciteitsnet optimaal te benutten.

De digitalisering van onze uitrustingen en de constante zoektocht naar nieuwe technologieën maken van TUC RAIL een voorloper in de sector van de spoorwegengineering.

Belangrijke cijfers

190M€

omzet
in 2023

+10

landen waar we hebben meegewerkt aan spoorwegprojecten

+400

spoorwegprojecten sinds onze oprichting

+1000

medewerkers die blij zijn om bij ons te werken

Uw vertrouwde expert

Dankzij de ervaring, de knowhow en de flexibiliteit van onze teams kunnen wij voldoen aan de verwachtingen van onze Belgische en internationale klanten. Wij luisteren naar uw behoeften en ondersteunen u in elke fase van uw project, van ontwerp tot de voltooiing, en we helpen u de juiste beslissingen te nemen.

Wij vinden de meest doeltreffende oplossingen door een beroep te doen op de ervaring en het innovatievermogen van onze medewerkers. Deze aanpak op maat zorgt ervoor dat onze klanten een optimale dienstverlening krijgen.

Wilt u informatie ontvangen over onze producten en diensten?

Een mensgerichte onderneming

We zijn er trots op dat we voor het vijfde jaar op rij gecertificeerd zijn als Top Employer. Dit keurmerk van uitmuntendheid betekent dat wij ons inzetten om onze medewerkers de best mogelijke werkomgeving te bieden door middel van innovatieve HR-praktijken waarbij de mensen op de eerste plaats komen.

Elke dag werken bij TUC RAIL bijna 1000 collega’s aan belangrijke projecten op het vlak van duurzame mobiliteit voor de hele maatschappij.

Bent u op zoek naar een boeiende job met doorgroeimogelijkheden in een prettige werkomgeving?