Wie zijn wij?

Flexible Thinking,
Reliable Results

TUC RAIL is een Belgisch engineeringbureau dat gespecialiseerd is in spoorweginfrastructuur en -technologie. Al meer dan 30 jaar draagt onze onderneming bij tot duurzame mobiliteit en stelt ze haar expertise ten dienste van spoorwegprojecten, van het ontwerp tot de uitvoering ervan, in België en in het buitenland.

Een bureau dat al meer dan 30 jaar gespecialiseerd is in spoorwegengineering

TUC RAIL werd opgericht in 1992 met het oog op de aanleg van de eerste hogesnelheidslijn in België. Sinds de indienststelling van het HST-net zijn onze knowhow, onze vaardigheden en onze opdrachten voortdurend geëvolueerd en gediversifieerd waardoor we ons konden aanpassen aan de behoeften van onze klanten. Deze groei wordt continu gevoed door talrijke projecten.

 

Sinds 2017 levert TUC RAIL ook consultancydiensten op het vlak van ICT, engineering en seininrichting.

In België en in het buitenland erkende spoorwegexpertise

Wendbaarheid, flexibiliteit en voortdurende verbetering maken deel uit van ons DNA.

Het is onze ambitie om een van de beste ingenieursbureaus voor spoorwegtechnologie te zijn, zowel in België als in het buitenland.

In België werken we vooral voor ons moederbedrijf Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur. We bieden onze expertise ook aan andere nationale en internationale klanten aan en gaan graag nieuwe uitdagingen aan over de hele wereld.

Infrabel deed een beroep op de competenties van TUC RAIL om de concentratie van seinposten in goede banen te leiden, van 368 in 2005 tot een tiental vandaag. Daarna volgden verschillende grote projecten voor de uitbreiding van het spoornet, zoals de Diabolo- en Liefkenshoekverbinding, de Watermaal-Schuman-Josafattunnel en vervolgens de werkzaamheden in het kader van het GEN en de bypass in Mechelen. Ook de Infrabel-gebouwen in Charleroi en Gent en de Infrabel Academy in Brussel sieren het uitgebreide portfolio van TUC RAIL.

Onze waarden

De vijf waarden van TUC RAIL tonen ons hoe we met elkaar willen omgaan, met onze collega’s en met onze klanten en partners.

Continu
verbeteren

We zoeken continu naar methodes om onze werking en onze resultaten te verbeteren.

  • Flexibiliteit en creativiteit: we staan open voor verandering en stemmen onze diensten, methodes en processen af op de evolutie van de behoeften van onze interne en externe klanten.
  • Productiviteit, betrouwbaarheid en ontwikkeling: we optimaliseren de productiviteit van onze activiteiten en de betrouwbaarheid van onze resultaten; we ontwikkelen onze kennis en onze expertise.

Verantwoordelijkheid nemen

We nemen onze verantwoordelijkheid op in overeenstemming met onze functie of rol.

  • Initiatieven: we anticiperen op mogelijke risico’s en opportuniteiten en we zoeken voor elk probleem een oplossing.
  • Engagementen en beslissingen: we komen onze engagementen na en we stellen alles in het werk om genomen beslissingen uit te voeren.

Beter samenwerken

Wij werken in alle transparantie samen.

  • Communicatie: we doen wat we zeggen en zeggen wat we denken en doen; we luisteren naar anderen.
  • Assertiviteit en betrokkenheid: we houden rekening met het standpunt van anderen en we handelen in het belang van het geheel.

Respect tonen

We respecteren de anderen en onze omgeving.

  • Mens en omgeving: we respecteren ieders eigenheid, diversiteit en authenticiteit en we zijn ons bewust van de impact van onze activiteiten op mens en omgeving – en houden er rekening mee.
  • Integriteit: we handelen op oprechte en integere wijze, zowel op technisch (ontwerp en kostenbeheersing) als op moreel niveau (ethische regels); we respecteren de genomen beslissingen en passen deze toe in een geest van loyaliteit ten aanzien van het bedrijf.

Passie delen

We zijn fier om te kunnen meewerken aan boeiende en uitdagende projecten die zorgen voor een duurzame mobiliteit. We delen deze passie met enthousiasme.

  • Enthousiasme en aangename sfeer: we stralen optimisme uit en zorgen mee voor een aangename werksfeer. We vieren onze successen en leren uit onze mislukkingen via constructieve feedback.
  • Delen: we delen onze kennis en ervaring; we vertegenwoordigen TUC RAIL en dragen een positief imago uit.

Innovatie ten dienste van duurzame mobiliteit

TUC RAIL draagt bij tot een duurzamere mobiliteit en gaat de uitdagingen op het vlak van klimaat en energietransitie mee aan. 

Wij helpen Infrabel om projecten met maatschappelijke uitdagingen op te starten en om het bestaande, over het hele grondgebied aangelegde elektriciteitsnet optimaal te benutten.

De digitalisering van onze uitrustingen en de constante zoektocht naar nieuwe technologieën maken van TUC RAIL een voorloper in de sector van de spoorwegengineering.

Belangrijke cijfers

183M€

omzet
in 2021

+10

landen waar we hebben meegewerkt aan spoorwegprojecten

+400

spoorwegprojecten sinds onze oprichting

+1000

medewerkers die blij zijn om bij ons te werken

Uw vertrouwde expert

Dankzij de ervaring, de knowhow en de flexibiliteit van onze teams kunnen wij voldoen aan de verwachtingen van onze Belgische en internationale klanten. Wij luisteren naar uw behoeften en ondersteunen u in elke fase van uw project, van ontwerp tot de voltooiing, en we helpen u de juiste beslissingen te nemen.

Wij vinden de meest doeltreffende oplossingen door een beroep te doen op de ervaring en het innovatievermogen van onze medewerkers. Deze aanpak op maat zorgt ervoor dat onze klanten een optimale dienstverlening krijgen.

Wilt u informatie ontvangen over onze producten en diensten?

Een mensgerichte onderneming

We zijn er trots op dat we voor het derde jaar op rij gecertificeerd zijn als TOP Employer. Dit keurmerk van uitmuntendheid betekent dat wij ons inzetten om onze medewerkers de best mogelijke werkomgeving te bieden door middel van innovatieve HR-praktijken waarbij de mensen op de eerste plaats komen.

Elke dag werken bij TUC RAIL bijna 1000 collega’s aan belangrijke projecten op het vlak van duurzame mobiliteit voor de hele maatschappij.

Bent u op zoek naar een boeiende job met doorgroeimogelijkheden in een prettige werkomgeving?