Samen naar duurzame mobiliteit

Bij TUC RAIL engageren wij ons om de ecologischemaatschappelijke en menselijke uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan.

Onze prioriteiten bepalen de acties waarmee wij onze ambities ten dienste van onze klanten, onze medewerkers en de samenleving in het algemeen willen verwezenlijken.

01. De vertrouwenspartner van onze klanten worden

Wij stellen menselijke interactie centraal in de relatie met de klant. We staan dicht bij onze klanten en luisteren naar hun behoeften. We ondersteunen hen in elke fase van hun project, houden rekening met hun verwachtingen en vinden de meest geschikte oplossingen om hun doelstellingen te bereiken. 

Dat betekent met name dat:

  • wij de projecten uitvoeren in de meest veilige omstandigheden;
  • wij de onderhoudsbehoeften integreren van ontwerp tot oplevering van de infrastructuur;
  • wij de onderhouds- en exploitatiediensten betrekken bij de uitvoering.

02. Voorloper blijven op het gebied van spoorwegengineering

Ongeëvenaarde expertise in spoorwegengineering

Onze medewerkers hebben aan honderden projecten in binnen- en buitenland gewerkt. Wij willen deze expertise op alle gebieden, zowel technisch als organisatorisch, op een optimaal niveau houden.

We zijn een studiebureau dat in staat is tot integratie dankzij een end-to-end visie op projecten en het vermogen om multidisciplinaire projecten te beheren. We integreren onderhoudsoverwegingen vanaf de studiefase.

Innovatie stimuleren

Door onze voortdurende zoektocht door de jaren heen naar nieuwe en creatieve oplossingen tijdens grootschalige projecten is innovatie onze specialiteit geworden. Deze aanpak komt tot uiting in de digitalisering van onze projecten, van ontwerp tot uitvoering, en in het gebruik van geavanceerde technieken en technologieën op het gebied van energietransitie en circulaire economie

03. Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid centraal in onze organisatie

Als belangrijke speler in de ontwikkeling van duurzame mobiliteit in België en in het buitenland weten wij dat wij een beslissende rol moeten spelen in het veranderen van de mentaliteit ten aanzien van duurzame ontwikkeling. Deze duurzaamheid, die de essentie is van onze bedrijfscultuur, is verankerd in al onze projecten en bepaalt onze acties en die van onze medewerkers. Zo positioneren wij ons als een maatschappelijk verantwoorde organisatie.

Meer duurzame spoorwegprojecten

Bij TUC RAIL nemen wij onze verantwoordelijkheid om onze impact op de planeet te verminderen. Daarom integreren wij regelmatig milieudoelstellingen in de verschillende fases van onze projecten. Wij onderzoeken alle mogelijkheden om onze koolstofvoetafdruk en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.