Hogesnelheidslijn
Bretagne-Pays de la Loire

Het project Bretagne Pays de la Loire omvatte de aanleg van een nieuwe 214 km lange hogesnelheidslijn tussen Le Mans en Rennes in Frankrijk. Hogesnelheidstreinen rijden met een snelheid van 320 km/u op deze lijn, die ook acht verbindingen heeft met het conventionele spoorwegnet.

Onze missie

TUC RAIL was op drie verschillende niveaus bij dit project betrokken:

 

  • Een eerste contract werd ondertekend voor de uitvoering van voorontwerp- en detailstudies voor het bovenleidingsysteem, met inbegrip van de planning en de fasering van de werken. Tijdens de uitvoeringsfase stond TUC RAIL ook in voor de externe controle van de elektrificatiewerken tot aan de oplevering van de nieuwe installaties.
  • Een tweede contract had betrekking op het beheer van het verkeer van de werktreinen en de werkbasis in Laval. TUC RAIL stelde het tijdelijke reglement voor de veiligheidsexploitatie op en stelde een team samen op de werkbasis om het goede beheer van de werktreinen te verzekeren. Om de logistiek in de best mogelijke veiligheidsomstandigheden te laten verlopen, hebben wij onze software voor bijstand en monitoring van het spoorwegverkeer, MANTRA genaamd, ingezet om de efficiëntie van de spoorwegexploitatie op de werf te verhogen.
  • Ten slotte kreeg TUC RAIL een derde opdracht om de klant bij te staan bij de documentaire integratie van de verschillende subsystemen met het oog op de certificeringsprocessen.