Multimodaal treindepot in Melle

TUC RAIL werd door de Belgische nationale operator NMBS belast met het beheer, het ontwerp, de levering en de supervisie (inclusief testen en homologatie) van de bouw van een nieuw treindepot voor hun toekomstige nieuwe types rollend materieel in Melle, in het noorden van België.

Deze nieuwe werkplaats voor de NMBS is bestemd voor het onderhoud, de herstelling en de reiniging van verschillende types locomotieven en rollend materieel.

Onze missie

De werkplaats bestaat uit 2 hallen, een voor locomotieven met 17 sporen binnen en de andere voor getrokken materieel met 9 sporen binnen en een wasplaats, is uitgerust met de modernste technologie en is milieuvriendelijker dan zijn voorgangers.

De werkplaats is uitgerust met kranen en werkplatforms voor het onderhoud van nieuwe soorten treinen, en heeft een spoorconfiguratie waardoor treinen aan de ene kant kunnen binnenrijden en aan de andere kant kunnen vertrekken. TUC RAIL bouwde ook 2 technische gebouwen, een gebouw voor de opslag van gevaarlijke producten, …

TUC RAIL heeft vanaf de voorontwerpfase, in nauwe samenwerking met de onderhoudsteams van de NMBS, het volledige projectmanagement en de engineering verzorgd voor de indienststelling in 2020 van een van de modernste en meest multimodale werkplaatsen in zijn soort.